Allt du behöver veta om heltäckningsmattor

Heltäckningsmattor

Heltäcknings-mattor

Heltäckningsmattor ger inte bara rummet en mjuk och bekväm känsla, de erbjuder också en mängd olika stilar och mönster för att komplettera ditt utrymme. Men med alla alternativ kan det vara lite överväldigande att veta var man ska börja. Från att välja den rätta mattan, till att underhålla den och till och med installera den – här är en sammanfattning av allt du behöver veta.

Välja rätt heltäckningsmatta för ditt utrymme

Att välja rätt heltäckningsmatta kan göra all skillnad när det kommer till att skapa rätt känsla i ditt rum. Det är viktigt att hitta en matta som passar dina specifika behov och önskemål och det finns för- och nackdelar när det kommer till textilplattor, heltäckningsmattor, olika färger och mycket mer. Lär dig mer om hur du väljer rätt heltäckningsmatta i vår guide här.

Att ta hand om din heltäckningsmatta

En gång installerad, är rätt underhåll av din heltäckningsmatta viktigt för att hålla den i bästa möjliga skick. Allt från regelbunden dammsugning till att ta bort fläckar kan påverka hur länge din matta varar, även de material och rengöringsmedel du väljer kan göra stor skillnad. Ta reda på mer om hur du kan förlänga livet för ditt textilgolv i vår guide här.

Miljövänliga alternativ för textilgolv - återbruk och behandlingar

Med en ökad medvetenhet om miljöfrågor är miljövänliga textilgolv ett populärt val för många hem och företag. Välj en hållbar matta för att skapa en stilfull interiör samtidigt som du hjälper planeten, exempelvis genom återbruk av redan producerade textilier och med hjälp av rätt sorts behandlingar. Läs mer om miljövänliga textilgolv här.

Installation av din heltäckningsmatta

Installationen av din heltäckningsmatta kan verka som en stor uppgift, men med rätt verktyg och kunskap kan det vara enklare än du tror. Vid större projekt rekommenderar vi att du anlitar en pålitlig golvfirma, till exempel oss på Nils Lindman men det är värt att undersöka möjligheten att sköta mattläggningen på egen hand. Lär dig mer om hur du installerar din heltäckningsmatta med vår guide här.

Nils Lindman - Ditt golvproffs

För mer information om heltäckningsmattor, kontakta oss på Nils Lindman. Vi har expertis inom alla aspekter av textilgolv och vi skulle vara glada att hjälpa dig med ditt nästa golvprojekt, oavsett om det handlar om installation av en ny matta, mattvätt eller regelbundet underhåll och service!